keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Köpiksessä ennen joulua

Käväistiin juuri ennen joulua pidennetty viikonloppu Köpiksessä. Minulle vierailu oli ensimmäinen niin en tiennyt mitä odottaa mutta tavoitteena oli nukkua hyvin, nähdä kaupunkia ja sen joulutoreja sekä nautiskella paikallsia leivonnaisia. 

Toisena päivänä suuntasimme Tivolliin jossa oli kaupungin suurin joulutapahtuma. Tivoli sinäänsäkin on jo nähtävyys ja katelavaa riittä mutta toki kolusin myös jouluisia puisia pikkumökkejä, joissa oli erilaista lahja tavaraa ja herkkua tarjolla. Tämä mahtava rakennus siälsi useampia korkea tasoisia ravintoloita ja kahviloita. Sisälle asti emme kerenneet mutta jäähän jotain seuraavallekin reissulle.


Tivolista löytyi myös tälläisiä hauskoja moderneja joulukuusia.


Ensimmöisenä iltana vaelsimme katuja ja tämä vanha penkki löytyi antiikki liikkeen edustalta Nyhavenista.


Viimeinen reissu päivämme sunnuntai oli ainut valoisa päivä, jolloin lopultakin rakennusten iloine väritys tuli esille. Nämä kuvat ovat metkalta pienelle meren neidolle.Matka oli antoisa ja hyvä irti otto arjesta juuri ennen joulua. Täytyy sanoa että sen verran pienestä kaupungista (keskustasta) on kyse että neljä päivää riitti oikein hyvin. Istuimme paljon kahviloissa, kauppahallissa ja ravintoloissa sillä sää oli kolea ja kostea vaikka siihenhän täällä suomessakin oli totuttu mutta jotenkin se tuuli oli raaempi siellä rannikolla.

Lemppari paikoiksi muodostui hotelimme läpi ravintola Kalaset (Vendergade 16), kävelykadun cafe Kreuzberg http://www.kreuzberg.dk/ ) sekä erään sisäpihan konditori kahvila ( http://www.konditori-antoinette.dk/ ).

Toki piipahdin myös Panduro Hobbyssa sekä parissa paikallisessa vanhan ajan pareikaupassa sekä hauskassa nahka-ja suutarilalan liikkeessä. 
Köpiksessä oli kaikki sen verran arvokkaampaa kuin suomessa että hankinnat jäi vähäsiksi, vain muutamia sellasia tarvikkeita tuli hankittua joita koti puolessa ei ole ihan heti kävellyt vastaan.

1 kommentti:

  1. Nostalgisia kuvia minulle! Kiitos niistä. Tuli käytyä kerta jos toinenkin noilla seuduilla 80-luvulla, milloin ihan turistina, milloin kauppareissulla. Silloin hintataso oli huokea verrattuna Ruotsin hintoihin ja Suomenkin.
    Ihastuin tuolloin tanskalaiseen elämäniloon.

    VastaaPoista