maanantai 24. maaliskuuta 2014

Budapestissä

Kävimme melkein kuukausi sitten vajaan viikon lomalla keväisessä Budapestissä. Nähtävää ja koettavaa oli ja toki herkuttelimme ihanilla edullisilla kakuilla ja muilla herkuilla. 

Paljon oli muutosta tapahtunut sitten viime käynnin, josta omalta osaltani oli 5-6 vuotta kun taas miehelle reissu oli ensimmäinen  kyseisessä kaupungissa. Lama oli iskenyt sitten viime nousukauden ja liikehuoneistoja, gallerioita ja asuntoja oli  paljon tyhjillään. Linnan eli Budan puolella tehtiin silti kovalla tohinalla korjauksia vanhoissa upeissa rakennuksissa kun taas Pestin puolella näkyi puisia rakennustelineitä kannattelemassa vanhojen rakennusten julkisivuja ettei laastin palasia tippusisi ohikulkijoiden niskaan. 


 Valoja ja varjoja linankukkulalla


Upeasti restauroidun kirkon kattomosaiikit.


Ruman kauniita sisäpihoja, tänne eksyimme kun etimme sarjakuva kauppaa.


 Vajdahuyadin linnan seinäoranamettejä keväisessä auringon paisteessa.


Kävimme toki myös testaamassa paikallisia kylpylöitä ja niiden kuumia ulkoaltaita. (kuva Széchenyin kylpylästä)


Piipahdimme useasa kahvilassa herkuttelemassa kakkuja ja leivoksia. Kuva on Gerbeaud-kahvilan suussa sulavista herkuista, josta täytyy sanoa että palvelu oli lähes heikointa missä kävimme ja hintataso oli ainut, joka oli suomen arvokkaan kahvilan tasolla. Itse pidin enenmän pienmmistä sivukujien paikoista.


Hotellihuoneemme lappu oli hauska hieman retro ja taas toisaalta safari vaikutteinen.

Taas matkakuume vaivaa, onneksi vapun tienoolla siihen saa helpotusta kun piipahdamme Lontoossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti